Hallå där!

Lite piggare, men inte så full av energi som skulle vara önskvärt.
Bokade flest möten på jobbet idag - fan vad jag är bra (?) Näää, men det känns som en bra start på veckan, vi får hoppas att det håller i sig något sådär bara.

Idag har jag bestämt att det ska bli fisk till middag (jag äter knappt fisk).

Sydfransk Fiskgryta:
4 port.

400 g räkor med skal

500 g fiskfilé, t ex sej och lax
1 purjolök

1 stor fänkål
2 1/2 dl hönsbuljong

2 dl Arla Köket crème fraiche gourmet, saffran&tomat
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad

Rivet skal av 1/2 apelsin
Arla smör


Gör så här:
Skala räkorna. Skär fisken och purjolöken i stora bitar och fänkålen i mindre bitar. Fräs purjolök och fänkål i smör i en traktörpanna. Häll på buljong och crème fraiche. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt det sjuda på svag värme ca 5 min. Lägg i räkorna och krydda med apelsinskal, vitlök och timjan. Servera med vitlöksbröd, ris eller kokt potatis.


Det är middagen jag planerar att göra.
Återkommer med betyg.

Kommentarer
Postat av: mamma

Mumsigt..

2010-11-22 @ 17:32:01
Postat av: pea

lät spännande !

2010-11-22 @ 23:50:13
URL: http://peandersson.devote.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0